Akupunktur

Jag erbjuder behandlingar enligt TCM -Traditionell Kinesisk Medicin, vilket innebär akupunktur, koppning/koppningsmassage och Gua Sha (skrapmassage).

Exempel på vad som kan behandlas med TCM:
# mag och tarmbesvär
# huvudvärk, migrän
# astma och allergi
# immunförsvar
# tinnitus
# ledvärk
# nacke, axlar och ryggvärk
# stress och trötthet
# sömnbesvär
# depressioner, ångest och oro
# abstinens, beroende och avgiftning
# sluta röka/snusa
#förebyggande och friskvårdande behandlingar.

Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) är en flera tusen är gammal läkekonst som utövas och utvecklas i Kina under generationer och ännu idag praktiseras sjukhus i Kina tillsammans med västerländsk sjukvård.

Inom kinesisk medicin kallas människans livsenergi för Qi. Vid sjukdom beskrivs flödet av Qi som störd. Med akupunktur kan jämvikt och ett lagom flöde av Qi uppnås, vilket återställer hälsan eller lindrar sjukdom.

TCM är en holistisk medicin vilket innebär att man ser till hela människan i sitt sammanhang och utgår ifrån att kropp, psyke och själ är integrerade med varann.

Min uppgift som TCM-terapeut är att hjälpa kroppen återskapa balans genom att med tunna nålar stimulera olika akupunkturpunkter och på så vis påverka energiflödet i kroppen.

Detta sker genom att jag ställer en TCM-diagnos utifrån samtal med patienten där vi går igenom vilka besvär som finns och har funnits, både fysiskt och psykiskt. Jag känner också på pulsen och tittar på tungan.

Min vision är att vara ett komplement till västerländsk sjukvård som främst fokuserar på symtombehandling.
Jag önskar att få vara en punkt i tillvaron för människor som behöver hjälp med olika problem eller besvär eller bara vill ha en lugn och avslappnad stund för återhämtning i en stressad vardag.

Martin Broman
Diplomerad akupunktör och terapeut i TCM, och diplomerad behandlingspedagog.
Har F-skattesedel och är försäkrad.
Priser
TCM behandling:
1 timme 650:- (första gången)
45 min 550:-
Rekommendationen är minst 4-6 behandlingar för att säkert få resultat. Vid vissa svårare symtom/ sjukdomar kan det krävas upp till 10 behandlingar.